Under luppen: HÖSTROCKEN


Under luppen är ett nytt tema här på bloggen. Och precis som det låter så är det olika saker eller fenomen som kommer att tittas lite närmre på, eller rentav granskas, genom tjocka synande glas. Först ut är då höstrocken. I år har det värmande plagget antagit  volumniösare och mjukare former i grövre ullmaterial. Modellen flörtar med det herriga rockmodet, men midjan markeras med ett skärp för att ge en ny innebörd åt det annars aningen boxformade plagget. Prada går i täten för det nya som så många gånger annars. Tendenser till mjukare och större former på kappor har märkts mer subtilt hos andra designers.


Rocken till vänster kommer ifrån Monki, övriga från Pradas höstkollektion 09.

I.

Rouge.

Rouge, red, rojo, röd, rött rött! Har kommit på mig själv med att titta lite extra efter röda fina saker. Hm, vadan ifrån kommer denna nyförälskelse? Jag har inte hyst så mycket gillande för denna färg angående kläder och dylikt tidigare men nu kanske det är dags. Vad vet jag. Förhoppningsvis kommer ett antal röda element dyka upp på min sedvanliga mörka höstutstyrsel. Tankarna snöar hela tiden in på höst. Stickat, stora halsdukar, murrigt och gula löv.

I.


The Little Red Book.


En jordgubbsröd Moleskinekalender har jag skaffat mig. Kalenderköpet brukar sedvanligen ofta bli något av ett gissel , inte ofta hittas en kalender som tillfredställer både skönhetsmässiga och praktiska krav. Den här är dock perfekt. Mycket mycket prima!

I.


Höstlistan. Höstlistan. Höstlistan. Höstlistan. Höstlistan. Höstlistan.

Då var det då dags för den beryktade höstlistan! Den digra mastodonta uppradningen av orealistiska drömköp. Nåväl, en del ska väl vara genomförbara.

- fiskbensmönstrad kappa/jacka, har redan spanat in en riktig godbit. Återstår att se om den går att få tag på - inte hoppas för mycket med andra ord
- beige trench i sann Burberryanda, med rutigt innerfoder och den signifika loggan
- den figursydda kavajjackan från Lanvin i svart, som snörps åt i midjan - Zara hade troligen, utan min vetskap ska tilläggas, en efter snabb kontroll  nästintill identisk ripoff på skönheten till jacka
- mysig och söt stickad mössa i lite lösare modell
- babushka, det som enligt mig är stickad huva, men är troligen något annat
- svarta snörskor, klack eller inte är ännu inte avgjort
- något jadegrönt i sammet - otroligt fint på exempelvis en nättare kavaj tillsammans med svart och brunt
- en stor färgglad halsduk - kan innebära allt från mörkgrön till senap
- kostymbyxor, lösare upptill och tajtare nertill, svart eller grå
- ankelkorta jeans.

I.

RSS 2.0