Chaussures.

Jag är på jakt efter ett par mockaskor med klack och kanske strösslade med lite smycken. Svart mocka med silver är så fint och det är det som fattas min garderobe - ett par fina festskor som passar årets kyligare säsong. Finare kläder i övrigt råder det inte någon dominans av heller, men jag har så svårt att se vad jag ska bära och jag vill gärna ha ett tillfälle för kläderna innan jag köper något, men samtidigt är det så svårt att hitta något när man väl söker efter något, verkligen behöver det (och dessutom råkar vara ytterst kräsen, ska tilläggas). Skulle gärna vilja hitta en svart klänning, ganska kort och figurkramande med långa ärmar, med vackra detaljer på axlarna. Lite 60-tal.

Bisous.

I.


Miu Miu.

Miu Miu från en vårvisning SS10 i Paris.

Jag tycker om hur Miuccia Prada använder sig av mönster och konstruktionen av plaggen. Kollektionen osar mysdekadens och elegans på franskt vis och framträder i traditionell Miu Miu-estetik. Miu Miu behåller sin röda tråd. Jag skulle gärna spatsera runt i denna stass på i en salong på ett gammalt café en el centro del Paris en regnig höstdag.

Bisous!

I.


Automne.

Hösten har nu greppat sitt tag om landet och denna lilla stad och det blåser och regnar och det är så kallt så kallt. Snart kommer kanske första snön? Igår fick min fina fina lilla fuskpälskrage luftas utomhus i offentligheten för första gången, och snart är det också dags för mössan. Någon ny vinterrock att inviga finnes inte i garderoben, jag vet faktiskt inte riktigt hur den ska se ut och jag har inte sett en fin nog. Skulle dock behövt en svart  lårkort boxig rock. Men det är petitesser.



Bisous.

I.


Bonjour.

Några kråkfötter har inte synts till på ett tag, men det kan tänkas dyka upp här lite senare.

I.


PARIS.

Alber Elbaz har lyckats ännu en gång med konststycket att producera en sådan elegant kollektion som osar gammaldags elegans och glamour. Dekadent på ett europeiskt vis. Paljetter, guld, draperingar, tunna material (I. material med andra ord) och skirt, pastelligt och blekta juveltoner. Överdådigt. Draperingstekniken står för en självskriven elegans och har gjort en välkommen entre tillbaka till modescenen. Assymetri som jag inte har mycket till övers för funkar här i kombination med de underbara materialen och de nätta modellerna. Ett maffigt halsband vs armband á la Lanvin hoppas jag kunna finna någon motsvarighet till redan i höst.


 
 

I.


Oklarigheter på jackfronten.

Jag är på jakt efter en ny jacka, en tjockare variant ska tilläggas, utöver capen som inte funkar till allt. Men alternativen har ännu inte uppenbarat sig. Vad ska man ha för en mån tro? En sak tror jag att jag är på det klara med och det är att den ska vara i en rakare modell och ganska bullig och stel i den synliga formen men mjuk och följsam i känslan. Motsägelsefullt kan det tänkas låta men jag hoppas på att det finns någon sådan där jag ämnar leta.

I.

Ankelkort.

Ankelkort, jag säger då bara det. Tycker det är så hemskt fint. Men då ska det också vara rätt stuk på det. Benen ska vara smala smala och raka längs med fotleden. Till är det mycket fint, enligt mitt tycke, med små snörskor/kängor. Brogues, fast helst skor med klack. Ankelkort funkar otroligt bra på blåjeans och på svarta jeans. Köp köp köp!

I.

RSS 2.0