Nyckelord. Höst.

Puffiga axlar. Markerade axlar. Rufsigt hår samlat i en låg tofs eller hög knut. Sammet. Stor ullcoat. Enkelt. Mjuka former. Missmatch - stort otympligt vs. nätt och flickigt. Markerade glasögonbågar. 40-tal. 60-talsdekadens. La Belle Epoque. Jodpuhrs. Rundade kragar. Elegant. Lanvin. Herrinspirerat. Stora väskor i läder. Hitchkock-filmer.

I.

Införskaffat.

Nu så, nu har jag lite att bocka av på min lista. Det har varit en lång jakt, men nu befinner sig fynden i mitt rum. Det som har letats länge efter är:

- den bruna väskan - jag vet inte hur länge jag har letat. Men som om det inte har varit värt det - nu är den här i en portföljig modell, lite herrig som den ska vara. Beyond Retro agerade denna gång skattkista.
- den svarta portföljiga väskan - jajamensan, oui oui, inte kan man bara nöja sig med en väska när man kan ha två! Denna såg du i föregånde inlägg. I all sin enkelhet.
- de randiga klänningarna - trots införskaffade i tre olika modeller och färger så var det ju inte riktigt en sådan jag var på jakt efter från början. Dessa är ändå väldigt fina, men en långärmad randig klänning letas det fortfarande lite efter. Weekday och Monki var platsen.
- de höga shortsen - också de från Monki
- den svarta kavajen
- den svarta spetsblusen - oùi oùi!

I.

En skymt.

Av vad som kan tänkas finnas i en väska som tillhör mig..



I.


Tres.

O la la! APC och Monki har lanserat respektive börjat sneak-a-peaka sina höstkollektioner. Dags att kika med andra ord. Monki har jag på senare tid hittat en hel del fint och jag tror att hösten hos märket kommer bjuda på mycket i finväg! Och APC ska vi inte ens tala om. Men jag ska försöka hålla lite i plånboken med tanke på alla de köp jag gjort nu i sommar. Jag har faktiskt hittat väldigt mycket från min lista som har förblivit orörd länge. Bilder kan dyka upp! Gah, nu tar jag och fotar dem med en gång för jag har ändå inget av större vikt för mig.

I.


Letterbox.

Så var det ELLE som damp ner i the letterbox igår. Som priviliegerad prenumerant får man ett speciellt omslag utan rubriker. Jag gillar tanken, de blir så mycket finare att låtas ligga framme på byrån då. Som fotografier med tanke bakom mer än som komersiella bilder med rubriktjofs. Läsningen för detta nummer blev dock trevlig men kort. Ska väl försöka spara lite nästa gång. Då är det modebibeln som följer med. Trevligt trevligt. Nej, nu vankas nagelmålning.

I.


Regn piskandes mot rutan, en kopp grönt te och så en filt.

Åh, nu har jag lagt till ytterligare  fyra böcker till min fattiga bokrad. En mastodonttjock, två medel och en smal papperspärmsinbunden pocket med olika världar. Här ska läsas minsann. Twilightseriens två första (av fem) böcker är utlästa och jag ska väl införskaffa de andra delarna inom en snar framtid. Men just nu har jag ett sug efter att läsa om äventyr på Hogwarts, är ju lite efter på det som är mainstream som vanligt. Hm, kanske är det jag som tar hojen ner till stan och köper dessa spännande pappersbuntar. Återstår att se. Nu till dagens bokskörd. Nåväl, det händer väl inte alltför ofta nuförtiden att en bok införskaffas, men det är trevligt när det väl sker. Så, en kort presentation: Öken av J.M.G. Le Clézio, Shantaram av Gregory David Roberts, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón och Yacoubians hus av Alaa Al-Aswany. En slutsats som kan dras beträffande dessa böcker är att jag förmodligen planerar en jordenrunt-resa från sängen eller ibland även från fotöljen.

I.


Minimarket.

Minimarkets höstkollektion ser som hämtad ut från en sagobok. Jag älskar tanken och det är så underbart romantiskt. Som att klä sig som sin favoritsagokaraktär man hade som liten. Nostalgi på hög nivå. Här, på deras hemsida, kan kollektionen som helhet skådas.

grupp3
Jag har redan hittat min favorit i kollektionen. Någonstans i mitten på bilden finns något som befinner sig på min inköpslista, som för övrigt brukar bli alldeles för lång för att kunna vara genomförbar. Men det är en annan historia.

I.


Min blogg.

Som en svart moleskinanteckningsbok fylld med skisser och hastigt påkomna tankar och betraktelser kommer min blogg eftersträva att vara. Mode som uttryckningssätt för det personliga och saker fina som snus. Välkomna!


I.

RSS 2.0